Cinque terre
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
07 Augustus 2020 | Italië, Levanto
Vorig jaar hebben we 4 van de 5 dorpjes van de Cinque Terre bezocht, dit jaar bezoeken we de 5e. We nemen de trein naar Corniglia ongeveer een ritje van 15 minuten. Als we uitstappen is het echt al bloedheet. Om dit dorpje te bereiken moet je 382 treden omhoog. In het begin zijn de treden als een trap en goed te doen, later zijn het steeds schuine lange stukken, waarna je ook steeds een trapje omhoog gaat. Dat in deze bloedhitte in de kokende zon. Zelfs ik zweet, nou dan is het echt heet.
Eenmaal boven lopen we wat door de schattige straatjes, tot we een cafeetje zien wat adverteert met zeezicht. Hier gaan we kijken. Een paar traptreden omlaag en we staan in een oase van rust en kijken uit op de oceaan. Al die traptreden, meer dan de moeite waard. We genieten van een espresso en een colaatje zero. Ook rusten we even uit van de tocht omhoog. Daarna lopen we verder naar het einde van het stadje, vanuit hier kijk je uit op 2 andere stadjes van de 5terre en op de zee. Het windje is ook niet onaardig. Op de terugweg kopen we een stuk foccacia met pesto. Helaas de pesto is onwijs zout. Zonde. We lopen verder door de straatjes, kijken wat rond, bezoeken een kerk, vullen onze waterflessen bij een tappunt en beginnen aan de afdaling. Dat is een stuk minder zwaar gelukkig.
Met de trein gaan we naar Monterosso al Mare. Op jacht naar verse pesto en een souvenir voor Joke. We kopen een kilo pesto en nog een klein potje om weg te geven. Failliet gaan we hier dus aan de pesto. Ook lunchen we hier met pesto trofi. Super lekker. Daarna zijn we het echt beu, vooral de hitte en gaan we terug naar het treinstation. Als je denkt dat de NS moeite heeft met op tijd rijden, denk dan even terug aan het fiasco met de fyra en je weet hoe lang wij hier op een trein hebben staan wachten.
Terug in het appartement frissen we ons wat op, betalen we de eigenaar en nemen we een drankje. Dan lopen we naar zee. Morgen willen we per boot naar de 5terre. We besluiten een tripje van 2 uur a 50 euro te boeken om 15.00 uur. Lekker bezig dagje morgen dus. Daarna halen we een ijsje, doen we een drankje en besluiten we daarna om bij Wine bar la Vineria café te genieten van de apparativo. Vorig jaar was die erg goed en ook nu stelt hij niet teleur. Bij ieder alcoholisch drankje komen er verschillende chipjes en broodjes, tuinbonen en olijven op tafel. Jeff gaat totaal voor 2 drankjes en ik ga na 1 wijntje over op de cola zero. We blijven zitten tot een uur of negen. Eigenlijk hebben we geen honger meer. We zijn wellicht wat uitetenmoe en besluiten om de avond af te sluiten met een ijsje en terug naar ons appartement te gaan. Kan Jeff mooi even aan zijn filmpjes gaan werken en ik de Journi bijwerken.
08 Augustus 2020 - 21:11
Joke Van Doorn:
Alvast dank je wel voor het souveniertje,grapje hoor, maar jullie hadden weer een mooi vermoeiend dagje met al die traptreden maar dan zag je ook wel wat,het pracht uitzicht.