à vélo - Reisverslag uit Sainte-Marie-de-Ré, Frankrijk van Jeffrey en Esther - WaarBenJij.nu à vélo - Reisverslag uit Sainte-Marie-de-Ré, Frankrijk van Jeffrey en Esther - WaarBenJij.nu

à vélo

Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther

16 Juli 2024 | Frankrijk, Sainte-Marie-de-Ré

Vandaag hebben we de wekker al lekker vroeg gezet. Nuja lekker... we willen graag fietsen huren en dat kan vanaf acht uur, op basis van wie er het eerste is. We staan dus om 8.30 uur al bij de receptie om fietsen te huren voor de komende dagen. Gelukkig kun je de fietsen wel in één keer voor meerdere dagen huren.

Met de fietsen, 2 croissantjes en een baguette gaan we terug naar ons plekje. We maken een ontbijtje, ruimen de tent een beetje op en gaan dan douchen.

Daarna stappen we op de fiets om het eiland te gaan verkennen.

Onze eerste stop is al vrij snel, bij een klein lokaal marktje. Niet heel bijzonder en dus fietsen we verder naar La Flotte. Een gezellig stadje waar we afwasmiddel, batterijen en een verlengstuk kopen voor t stopcontact. Daarna ploffen we in het haventje neer voor een welverdiend drankje. Nuja twee. Dat we bij een ijssalon zitten doet er niet echt toe, wij hebben dorst. Vanuit hier zoeken we een plekje om te lunchen. We komen uit bij La Cabane Océane en besluiten daar heen te fietsen. Een groot kwartiertje zeg maar. We hebben geluk, vooraan op het terras is nog één plekje vrij. Vanuit hier kijk je zo de zee over. La Cabane Océane is een oesterkwekerij en dus gaat Jeff voor verschillende oesters. Ik ben daar iets minder fan van en kies voor de langoustines met huisgemaakte mayonaise. Het is een flink kliederpartijtje maar lekker dat het is. Ook het sorbetijs bij de oesters en het brood mogen smaken. Lekker hoor.

Als we terug op de fiets stappen begint het net te regenen. Een tiental seconden. Veel en hard maar het is ook meteen weer droog. Een rare gewaarwording. We fietsen verder naar Saint-Martin-de-Ré. Een wat grotere havenstad. Het dorpje is gezellig, maar toeristich, met de gebruikelijke toeristische winkeltjes. Overal kun je zout kopen, dit is het zouteiland van Frankrijk, daarnaast veel hippykleding en kleding met streepjes.. heel veel streepjes. Als we dan in de haven een terrasje met loungebankjes zien weten we het wel. Hier ploffen we neer. We spreken de dag en avond door. Genieten beiden van de cola en wandelen dan langs de kust. De geur die hier hangt, niet te harden. We zien in de verte een stuk oude kerk en besluiten om die richting op te lopen.

Onderweg zien we nog wat leuke winkeltjes en zwicht ik toch voor een shirtje met streepjes en een ijsje.

De kerk die we zagen, is waar we onze fietsen hadden geparkeerd. Toen hadden we duidelijk nog oogkleppen op. Heel bijzonder is het niet en we fietsen al snel weg richting de supermarkt. We kopen het eea voor het avondeten en een fles verse jus d'orange voor bij t ontbijt. Dan fietsen we terug naar de camping. Onderweg komen we op een doodlopend stuk uit. Hier kunnen we enkel de weg op, met een hoop voorbij razende auto's. Geen optie, we keren om en slaan dan een ander pad in. Ook een optie aldus Google maps. We fietsen een minuut of vijf en dan verandert het pad in mulzand. Natuurlijk, fietsen is er niet meer bij. Dan maar verder lopen. Halverwege komen we een groepje fransen tegen die ons vertellen dat we er bijna zijn. Nog een minuutje of 3 wandelen en we kunnen weer fietsen. Nou zij moeten nog wel 10 minuten. Als we dan eindelijk op het echte fietspad terecht zijn gekomen, moeten we nog net zolang fietsen als dat we moesten vanaf de supermarkt. Ach ja, het is goed weer en we vermaken ons prima en de cola die we gekocht hebben en in ons fietsmandje hebben zitten? Die openen we gewoon de komende 5 dagen niet. Hahaha.

Terug op de camping koken we de parelcouscous, snijden we de groenten en het fruit, garneren we de salade met fetakaas en genieten we van onze zelfgemaakte maaltijd. Daarna gaat Jeff de afwas doen en ik de tent even wat handiger inrichten. Jeff veegt daarna de tent schoon en we zetten de tafel en stoelen binnen omdat het buiten toch wel frisjes is geworden. Inmiddels is het half 12 en toch echt wel bedtijd...

• 17 Juli 2024 - 15:08

Joke Van Doorn:

Zo leuk hoeveel jullie wel niet doen, en met de fietsen erbij zie je meer van het eiland, leuk hoor.Zo, Jef, oesters, ik wist niet dat je dat lust.En leuk ook dat jullie ook bij de tent de maaltijd maken en nuttigen, dat vinden wij zelf ook leuk om zo te doen.Veel plezier daar verders.[e-1f618]

• 18 Juli 2024 - 12:20

Elly:

o, lala huîtres !!!!!!!

• 18 Juli 2024 - 19:26

Ben :

Weer een avontuur rijker met de fiets de boel verkennen. Oesters niet aan mij besteed maar wat je in de tent had bereid klinkt toch wel lekker.