Koud
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
21 Juli 2024 | Frankrijk, Carcassonne
Vandaag is het een heel stuk frisser. Heel de nacht heeft het geregend en geonweerd en ook nu miezert het nog zachtjes. We ontbijten dus binnen.
Tegen de tijd dat we klaar zijn met ontbijten en hebben gedoucht is het droog. We rijden naar Trèbes, een klein dorpje niet ver van Carcassonne vandaan. We wandelen wat door het dorpje en langs de haven. Daar zoeken we een gezellig terrasje op voor een drankje en even later ook wat hapjes.
Zodra de zon doorkomt is het goed warm, helaas is de lucht nog wel voor 75% bewolkt. Zo nu en dan steekt er ook een stevig windje op. Je glazen kun je dan maar beter vasthouden, bij enkele tafels hebben we die al op de grond zien rollen. De hapjes, een soort tappas zijn lekker. We kiezen voor mozzarellasticks, burrata met pesto, hammetjes, brood en geitenkaas. Voor ons meer dan een prima lunch.
Na de lunch lopen we nog een stukje langs kanaal du midi. Vervolgens rijden we naar een wijnboederij waar Jeff enkele wijntjes proeft en koopt en ik een flesje olijfolie.
Daarna vinden we het wel welletjes en rijden we terug naar de b&b. Hier lezen we een boek aan het zwembad, totdat het weer begint te regenen. Jammer. Dan maar verder lezen op de kamer, een warme douche en ons klaarmaken voor de avond. Ook vanavond gaan we weer naar het centrum van de oude stad. We eten nogmaals Cassoulet en delen vooraf tomaat met burrata. Een dessert gaat er niet meer in. Die porties Cassoulet zijn zo onwijs groot... we hadden m prima kunnen delen.
Daarna lopen we via de buitenkant van de stad terug naar de parkeerplaats. De stad van buitenaf zien is prachtig. Het blijft echt een heel mooi plekje.
Morgen reizen we weer een stukje verder. Daar blijven we wat langer.
24 Juli 2024 - 12:36
Elly:
Wat koeler is waarschijnlijk ook niet slecht Geniet maar weer verder[e-1f60e]
24 Juli 2024 - 12:56
Joke Van Doorn:
Wat zien jullie toch lekker veel, en zo te lezen mooie stadjes, en toch ook lekker genoeg relaxen bij het zwembad, en hopelijk nog ook een baantje zwemmen saampjes.[e-1f3ca][e-2640]️[e-1f3ca][e-1f609]