Stranddag
Door: Jeffrey en Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
13 April 2025 | Sri Lanka, Marawila
Uitgeteld waren we. Na 26 uur reizen, nog een beetje avondeten en een suikerspiegel die het nergens mee eens was, waren we super moe. Echt vroeg zaten we dan ook niet aan het ontbijt. Een overigens prima ontbijt, verse sapjes, eieren, brood, kokospannekoek, thee en koffie. Omkomen van de honger zullen we hier zeker niet.
Na het ontbijt gaan we lekker op strandstoeltjes liggen en dippen we onze voetjes in de zee. De zee is ruig en wild vandaag, waardoor we er niet in kunnen zwemmen. Helaas! We lopen wel over het uitgerekte strand waar we zo nu en dan behoorlijk wat afval tegenkomen. Al dat afval komt vanuit de zee en het is echt verbazingwekkend wat er allemaal uitkomt. Je vraagt jezelf echt af; hoe dan?
Onze enkels zijn echt mega dik van het vliegen, de jaren beginnen blijkbaar echt te tellen. We hangen dus met onze pootjes veel in het zwembad en luieren lekker op een bedje. Rond een uur of half 12 bestellen we wat drankjes, ook een cola zero. Die moet even gehaald worden. Twee uur later krijgen we te horen dat de cola er bijna is. Een uur later is er nog niks. Ik begin hoofdpijn te krijgen en niet zo'n beetje ook. Verschillende paracetamols verder en de hoofdpijn blijft en wordt steeds erger. Het is inmiddels bijna 17.00 uur en er is nog altijd geen cola. 15 minuten wordt er gezegd. Na een uur besluiten we een tuktuk te nemen en zelf eens te gaan kijken in een supermarkt. 1500 Roepies verder en 10 minuten later staan we bij Keells supermarkt. Meer dan genoeg cola zero hier. Waarom het hotel er ruim 6 uur over moet doen is ons een raadsel. We slaan een shitload in en als ik eenmaal een flesje leeg heb, is na een half uurtje de hoofdpijn verdwenen. Zou ik verslaafd zijn? We zijn al ruim een uur terug als uiteindelijk toch de cola zero in het hotel aankomt en we 2 flesjes van het huis krijgen.
We besluiten om niet in het hotel te gaan eten, even verderop in de straat zitten een paar restaurantjes en in onze wanhopige zoektocht naar cola zero was er 1 restaurantje dat echt zn best deed voor ons. Even langs alle zaakjes in het dorp om te checken of er cola zero was. We hebben er even geschommeld en een drankje gedaan en hebben toen een tuktuk genomen vanuit daar. Nu gaan we er eten en we eten de lekkerste vis ooit! De gestoomde Red Snapper is zoo lekker, zo sappig en smaakvol, die willen we morgen weer! Ook de barracuda van Jeff was erg lekker. Dat we onze eigen fles cola zero meenamen, was geen enkel probleem. IJsblokjes kwamen er direct aan en dat met een lach!
Met volle buikjes liepen we terug naar het hotel, we hoorden al wat vuurwerk poppen omdat het hier nieuwjaar is. Terug op de kamer drinken we nog een drankje en kijken we nog een aflevering (of twee) Temptation Island en gaan dan slapen! Morgen weer een zware dag aan zee.
Foto's vind je op onze journiblog: https://invite.journiapp.com/S2ew?pid=invite[e-38]c=trip_follower[e-38]deep_link_value=ul[e-38]deep_link_sub1=https://www.journiapp.com/invite/wdUpC27eoNABS9Q9[e-38]af_web_dp=https://www.journiapp.com/invite/wdUpC27eoNABS9Q9
16 April 2025 - 18:31
Joke Van Doorn:
OH, Kokospannekoek, dat wil ik ook, cola zero niet, duurt veel te lang daar zeg, gelukkig was er de supermarkt.Op de foto s ziet het er daar heerlijk uit, al kan je alleen maar met de voetjes in ze, zwembad is ook heerlijk, en ja, doe rommel uit de zee, hoe dan, door de mens natuurlijk.