Nieuwjaarsdag
Door: Jeffrey en Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
14 April 2025 | Sri Lanka, Marawila
Opstaan is echt niet ons sterkste punt, terwijl beneden al de gehele familie aan een uitgebreid nieuwjaarsontbijt zit, ontwaken wij langzaam en trekken we wat kleding aan.
Beneden is een hele happening, er staat veel eten en we krijgen uitgebreid uitleg over al het eten. Veel zoetigheid ter ere van nieuwjaar en een vrouwtje staat in een soort van pannnetjes eieren in beslag te bakken. Ik kies er 1 met enkel ei en kaas. Je krijgt een beslagbakje met je ei en kaas erin. Het smaakt als een oliebol met een ei en kaas erin, niet per se mijn favoriet en zo heeft Jeff er twee. Ik vind een fruitsapje, thee en een stuk toast meer dan prima voor t ontbijt.
Na het ontbijt gaan we even terug naar de kamer om onze zwemkleding aan te trekken en dan ploffen we terug neer aan zee. Wederom wandelen we af en toe wat op en neer en gaan we verder vooral een beetje de zee in en het zwembad in. Voor de lunch bestellen we een pizza, die ze vandaag wel hebben, en een heette hamburger. De pizza is opzich prima, maar wie tot t idee is gekomen om er een hele pepermolen over uit te strooien moeten ze echt opsluiten. Het stinkt hier naar de misdaad is een bevleugelde uitspraak die hier goed zou passen.
Na een lange dag aan zee, we hebben wederom vrij weinig gedaan, wat foto's gemaakt, een boekje gelezen en contact gehad met iemand voor onze reis naar Tanzania is het tijd om het zand van ons af te spoelen en lekker te gaan eten. Na het douchen ploffen we nog even op t balkon en het scheelt echt helemaal niets of het vuurwerk dat werd afgestoken was op ons balkon en dus ons terecht gekomen. Tijd om hier weg te wezen en te gaan eten.
Na het eten pakken we de koffers anders in. Thuis hadden we die volledig gemixt, voor t geval één van de koffers kwijt zou zijn. Nu hebben we beiden een eigen koffer, dat maakt de zoektocht naar die ene broek of dat blauwe jurkje toch een stuk makkelijker. Omdat we rond reizen, zullen we vrij veel vanuit onze koffer leven en niet steeds een kast inrichten. Voor een nacht of 2 is dat echt veel te veel werk.
We sluiten de avond af met wederom een hoogstaande serie op Netflix, we zijn immers nog niet klaar met Temptation Island. Morgen reizen we verder. We worden opgehaald door Sam, onze chauffeur en gaan dan naar Anuradhapura.
15 April 2025 - 17:39
Hellen:
Dat stinkt zeker naar de misdaad[e-1f61c]
16 April 2025 - 09:45
Dick:
Wat een heerlijk relaxed dagje[e-1f44d] en af en toe wat extra peper is niet verkeerd[e-1f602][e-1f602]
18 April 2025 - 20:01
Joke Van Doorn:
Gevaarlijk verhaal, vuurwerk bijna op jullie gekregen, oeps, au au