Dag strand
Door: Jeffrey en Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
15 April 2025 | Sri Lanka, Anuradhapura
Het is even na achten als Jeff mij liefdevol wakker probeert te maken. Hij snapt het echt niet, het is vakantie en hij wil vroeg zijn bed uit... of nouja willen... we moeten wel. Om 10 uur worden we opgehaald en gaan we verder.
We beginnen zoals gewoonlijk met een ontbijtje. We krijgen een speciaal tafeltje buiten, vanwaar we prachtig uitzicht hebben over zee. Daarna maken we nog wat selfies en gaan dan terug naar de kamer. We proppen de laatste spullen in de koffer en sjouwen al onze zooi terug de trap af. Even afrekenen denken we... precies denken, ook dat gaat op de Sri Lankaanse manier, langzaam en met de hand. Het duurt net geen 20 minuten, onze hollandse ongeduldigheid wordt flink op de proef gesteld.
We zijn nog maar net onderweg als ik al heerlijk in slaap val en ik ruim een uur een tukkie doe. Onderweg stoppen we nog even bij een Keells supermarkt voor een vers sapje (170 roepies, ongeveer 50 cent) en een shitload koekjes. Hypo's kom maar op, ik win!
We komen rond 14.00 uur aan in het hotel en een uurtje later rijdt Sam ons naar een restaurantje in een resort voor een late lunch. Het ziet er niet prettig uit. Ze proberen ons een buffet aan te smeren zonder prijs en Jeff vraagt om de menukaart. Ik ga ondertussen Google Maps even bekijken en lees daar heel veel 1-ster reviews, met name over de prijs: 30 euro voor t buffet per persoon en dat je hier alleen komt als je chauffeur je heeft gebracht. De boodschap in iedere review is duidelijk, rennen! We hadden al een sapje besteld en moeten die dus wel afrekenen. De prijs van het sapje is veel hoger dan we in Nederland betalen. Fijn, we weten nu dus meteen dat we op moeten letten en dat de chauffeur niet meer de restaurantjes uitkiest en wij bepalen. Hier hebben we geen zin in.
We laten ons elders afzetten. Helaas is het inmiddels al 16.00 uur en heel veel dicht. We besluiten richting het centrum te wandelen en als de ene na de andere hypo zich voordoet is er nog maar 1 optie over: "Domino's pizza". De smaak valt gelukkig goed mee.
Na de pizza wandelen we naar de bank en laten ons hier ophalen en dan afzetten in het hotel. We laten weten dat we eten nuttigen in het hotel en spreken de volgende ochtend af om 5 uur.
Op de kamer rusten we een uurtje uit en nemen we een douche, daarna lopen we naar beneden voor het avondeten. Ik ga voor rijst met kip en Jeff eet een ander soort rijst met hete kip. Mijn maaltje kost nog geen 4 euro en Jeff moet er 8 afrekenen. Het is echter ontzettend lekker en we weten meteen dat we hier morgen na de safari ook weer eten. Het is lekker en makkelijk!
Na het eten gaan we al snel slapen, we moeten er namelijk enorm vroeg uit morgen…
18 April 2025 - 20:05
Joke Van Doorn:
Leuk, morgen op safari, lieve einde dieren spotten.
18 April 2025 - 20:07
Joke Van Doorn:
Ik bedoelde wilde dieren, natuurlijk.