7 jaar getrouwd
Door: Jeffrey en Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
21 April 2025 | Sri Lanka, Trincomalee
7 jaar getrouwd, buiten staat bij het ontbijt een taart, zijn er bloemen en hangen er ballonnen in de vorm van hartjes. Super lief en leuk!
Aan elkaar lezen we mooie woorden en dan ontbijten we uitgebreid.
Na het ontbijt gaan we naar Dambulla waar we een tempel in een grot bekijken. Best mooi hoor, maar wij hebben t beiden al snel gezien. De wandeling naar boven, om de tempel te bekijken was een flinke, met overal aapjes om ons heen. De wandeling naar beneden gaat makkelijker. Toch daalt mijn suiker wederom als een malle en ik mag alweer aan een cola-infuus. We besluiten, tot tegenzin van Sem, de gouden tempel niet te bezoeken en terug te gaan naar het hotel. We willen wat rusten, gebruik maken van het zwembadje en daarna weer opgehaald worden om te gaan lunchen.
Lunchen doen we bij Cappuccino Bistro en dit is echt een enorme aanrader. Het eten is lekker, de bediening is super vlot en de eigenaar spreekt echt goed Engels. Met de ananas allergie wordt zeer goed rekening gehouden, zelfs het eten van Jeff is ananas vrij zodat ik dat zou kunnen proeven. Als we aangeven dat dat de planning ook was, worden beide gerechten in de keuken al gesplit zodat we niet van elkaars bord hoeven te eten.
Na de lunch gaan we op olifantensafari! Joehoe! Dit is waar we naar uitkeken. De safari is fantastisch. We worden alle kanten op geschut, zijn erger geshaked dan een milkshake maar het is het meer dan waard. Ondertussen probeer ik 2 flessen cola weg te drinken, want wederom zakt mijn suikerspiegel loodrecht omlaag. We zien heel wat olifanten, super tof! Als we een grote kudde met kleintjes treffen staan we best lang stil en dan lopen ze vlak langs ons. Hoe gaaf! De olifanten trokken niet voor niets weg, van bloedheet naar keiharde regen. Niet gewoon een klein buitje, nee eentje waarvoor je niet alleen het dak van de Jeep sluit, maar ook de zijkanten. We komen in het park nog 1 enorme olifant tegen en maken daar een leuk filmpje voor Lucas, omdat hij vandaag jarig is. Take 8 en het is eindelijk gelukt. Dan rijden we het park uit en komen we langs de weg nog een aantal olifanten tegen.
We gaan terug naar het hotel, frissen ons even op en gaan dan naar een pizzaria. We hebben trek in pizza en de recensies zijn goed. Wat de recensies niet hadden vermeld is dat je zo ongeveer 90 minuten moet wachten op je pizza. Wat een ellende! Ondertussen heeft het keihard doorgeregend en dus zijn de wegen half veranderd in sloten en rivieren.
De pizza blijkt helaas niet helemaal lekker te zijn gevallen, of eigenlijk niet te zijn gevallen. In de hotelkamer kan ik weer aan een cola-infuus. Ruim 3 uur lang zit ik in een hypo. Ik val uiteindelijk in slaap en om 5 uur word ik wakker van een keihard alarm. Code rood, suiker zo extreem hoog, laatste keer dat ik dat had, was 29 jaar geleden. We zetten nog maar weer een shotje, niet te veel, want de cola is op en slapen dan weer verder.
Ow en als je nu denkt, wat gaat het goed met Jeffrey, nog niets kwijt dan denk je verkeerd. Dit keer geen creditcard of zonnebril die foetsie is, maar de externe oplader met kabels...
27 April 2025 - 20:49
Joke Van Doorn:
Wat een dag weer zo te lezen, met de Olifanten die jullie gezien hebben moet je toch echt superblij zijn geweest, zo te lezen, zo leuk voor jullie, met de hypo,s voor jou, echt wel heel naar hoor.