Zon en zee
Door: Jeffrey en Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
29 April 2025 | Sri Lanka, Matara
29 april
Vandaag nemen we een tuktuk richting Walgama. Hier schijnt de zee wel lekker rustig te zijn en zijn de bedjes gratis wanneer je er wat eet en drinkt. Geen probleem want we willen er toch heel de dag doorbrengen.
Tegen 11 uur zijn we er en starten we met een vers sapje. Daarna gaan we de zee in, die hier inderdaad een stuk rustiger is. Dat komt met name doordat er op een meter of 15 enorme rotsblokken in de zee liggen, hier komen de enorme golven zoals bij onze bungelow, tegenaan waardoor het laatste stuk tot aan het strand heel veel rustiger is. Super fijn.
Ondanks dat we de enigen zijn en er 5 man personeel staat, duurt het niet heel lang voordat Jeff een aantal errors krijgt. Een colaatje bestellen duurt al 10 minuten, het brengen van die cola gerust 45 minuten er moet immers met elkaar gekletst worden. Het zal onze Nederlandse insteek wel zijn, na 20 dagen zijn we er nog altijd niet aan gewend. Loop naar die koelkast, doe m open, pak dat flesje en een glas en breng het hierheen. Hoe moeilijk kan het zijn, we kunnen die cola zien staan!
De drankjes en de burgers zijn gelukkig wel lekker. Tegen 17.00 uur gaan we terug naar onze bungelow, even douchen opfrissen en dan terug naar Mirissa om daar wederom aan het strand te eten. Vanavond eten we bij de buren, ook hier is de verse vis heel lekker en is de rauwe tonijn met avocado en mango ook meer dan prima.
Met de tuktuk scheuren we in 45 minuten terug. We kijken nog even een serietje en gaan dan slapen!
Morgen de laatste dag in Sri Lanka.
06 Mei 2025 - 15:47
Elly: