Malediven
Door: Jeffrey en Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
01 Mei 2025 | Malediven, Malé
1 mei
Het is pas 7.00 uur, maar wij zijn klaar wakker! We gaan naar de Malediven!
Even lekker douchen, ontbijten en dan op naar de luchthaven!
Eenmaal op de luchthaven ploffen we neer in een lounge, ruim een uur en 20 minuten van te voren horen we final call. Wat is dit?
We rennen naar de gate, waar we weer schoenen uit moeten, weer de koffer door security en scanner heen moet en dan moeten we nog een stukje lopen. Daar aangekomen moeten we nog 30 minuten wachten. Die Sri Lankanen zijn in alles mega mega mega traag, maar final call...
Eenmaal in het vliegtuig is het een klein uurtje vliegen. We krijgen wat te eten, niet lekker, drinken een drankje en kopen 5 repen Galaxy chocolade! Jummie.
Veel eerder dan gepland komen we aan op de Malediven. Chill, helemaal als blijkt dat wij de enigen zijn die naar ons resort moeten en we dus al direct op de boot naar het resort kunnen. Waar wij gehoopt hadden rond 14.00 a 15.00 uur er te kunnen zijn, zijn we al voor 12.00 uur daar.
Helaas is het behoorlijk bewolkt, maar dat mag de pret niet drukken, het is nog altijd warm en na een korte rondleiding van onze persoonlijke host Rinki gaan we lunchen. De lunch is hier echt heel goed en uitgebreid. Perfect. Na de lunch is onze kamer gereed, we lopen er snel heen. Het is een flinke wandeling, zo'n 1500 stappen. Gelukkig staat de bagage al in het huisje.
Na kort rond te hebben gekeken trekken we onze kleren uit en springen we in ons eigen privé zwembad, op zee! Hoe tof is dat!
Daarna zoeken we onze zwemkleding op en gaan we snorkelen in de zee. Die zit hier vol met prachtige visjes, koningsblauwe kleine visjes, grote turquoise vissen, geel/zwart gestreepte vissen, vissen met een puntneus, met een haakneus, lang smal en blauw en drie haaien. Het duurt maar enkele seconde voordat ik terug in onze bungelow ben. Jeff snorkelt nog vrolijk even door.
Tegen 18.00 uur genieten we van een prachtige zonsondergang bij het grote zwembad met een drankje en daarna gaan we douchen en eten. Ook het avondeten is niet verkeerd. Na het eten gaan we vrij snel terug naar ons verblijf. Het was een lange dag en we gaan lekker slapen!
06 Mei 2025 - 15:50
Elly: