Dag 5 strand
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
19 Juli 2017 | Italië, Castel San Giovanni
Na ons vertrouwde ontbijtje, al was t al bijna lunch, eieren met kaas, melk en koffie, pakten we onze spullen voor het strand. Twee kleine koeltasjes, een grote handdoek en ons tentje. Tegen twaalf uur stapten we in de auto. Een korte tussenstop bij de lidl voor broodjes en we konden verder. Ze vinden ons daar erg leuk. Jeff wordt door een zwerver steeds The Boss genoemd en de jongen achter de kassa vindt het fantastisch om een paar woorden Engels te spreken.
In iets meer dan een half uurtje reden we naar het strand. We hadden geluk, vlak voordat het grote betaalde parkeerterrein begon was nog een gratis plekje in de schaduw vrij. Snel daar de auto geparkeerd en gelopen naar het gratis deel van het strand. Hier zijn hele stukken strand volgegooid met stoeltjes die bij een cafe horen. Rijen dik tot achter op het strand. Super ongezellig en dus liepen we naar het einde waar je wel gewoon op je handdoekje mag liggen. In één zwaai het tentje opgezet, handdoek der voor, spullen der in en hop de zee in. Afkoelen!
Tot ver na 19.00 uur hebben we genoten van het strand. Veel gezwommen, mensen gekeken, boekje gelezen, de tour een beetje gevolgd en heerlijk geslapen. Al met al een heerlijk luie dag. Eentje die we zeker nog een keer gaan herhalen.
Terug op t dorp deden we boodschappen en maakten we thuis een salade, bruschetta's en een pasta. Wijntje en limoncello der bij. Het echte vakantiegevoel. Na het eten in bad om de zee van ons af te spoelen om daarna heerlijk te gaan slapen. Daar waren we na deze vermoeiende dag echt aan toe ;-)
Sorry voor de late post, we hadden gisteren geen puf om te schrijven.
Liefs