Dag wijnsafari hallo bush
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
02 Mei 2018 | Zuid-Afrika, Johannesburg
Om elf uur laden we de auto in. Met de koffers in de achterbak, niks meer zichtbaar, rijden we richting Rickety Bridge. De eerste middag hadden we wijn op van dit wijnhuis, die beviel wel en daarom gaan we er nog wat meer wijntjes proeven. Voor 45 rand mogen we 5 wijntjes uitkiezen. Niet gek, 60 cent per wijntje. We kiezen er een kaasplank bij en genieten. Ik kies voor enkel witte wijntjes, Jeff gaat ook voor 2 rode. We zitten er iets langer dan 1.5 uur. Dan is het tijd om verder te gaan.
We rijden naar Hillcrest berry farm, een tip die we gekregen hadden de gastvrouw in Simonstown. Het blijkt niet heel bijzonder. Veel jammetjes etc. Wel kopen we er kaarsen voor thuis een kadootje voor pappa en Deborah. Zijn die ook weer blij.
Vanuit daar rijden we naar Vrede en Lust. De wijntjes en hamburgers waren daar erg lekker, het ligt op de route naar het vliegveld en er moet toch geluncht worden. We nemen beiden de kiddies burger. Ze kijken ons eerst een beetje vreemd aan maar als we uitleggen dat we die echt heel lekker vonden en daarom terug kwamen is het goed. Jeff gaat voor een glas witte wijn en ik voor een colaatje zero. We genieten van het mooie uitzicht, hebben alle tijd en rijden even voor 3 uur weg. Snel nog even langs Babylonstoren waar we waren vergeten een kurk mee te vragen.
We hebben geluk, geen mannetje aan de poort. Dit is het enige wijnhuis wat naast geld voor de proeverijen entreegeld vraagt. Zelfs als je met het trammetje komt. We kunnen dus zo door rijden. Lopen snel naar binnen, leggen uit waarvoor we komen en krijgen meteen 3 kurken mee. Een van de witte wijn, de rode wijn en van de sparkeling mcc (champagne maar dat mag niet zo genoemd worden). Vanuit daar rijden we naar de luchthaven. We zijn al vroeg op de luchthaven. Omdat onze wieldoppen van de auto zijn gejat moeten we nog een heel formulier invullen, gelukkig gaat dat snel. We zijn daardoor echt al heel vroeg bij de incheckbalie. Al om 16.00 uur.
Dat was nog een flink grapje, inchecken. We hadden 1 trolley 1 tasje mee. 7kg handbagage pp en zo moest het dus ook verdeeld worden. Konden we dus uit de trolley kleding vissen en die in het rugzakje proppen. Dat ging natuurlijk niet passen en dus nam ik het los mee. 2 meter verder hebben we het weer terug in de trolley gestopt. Wat een onzin zeg. In Vietnam viel het ons al op dat je op een binnenlandse vlucht gewoon drank mee mocht nemen, dat geldt hier ook. Nauwelijks controle en alles zo mee. In de Verenigde Staten zal dat niet snel gebeuren.
We zoeken een plekje op om te zitten, koffie en thee te drinken en een beetje te relaxen. We hebben alle tijd van de wereld en kunnen zo even het nieuws enzo lezen. Om kwart voor 7 lopen we richting de gate. We vliegen om 19.15 uur. Als we om 19.00 uur nog niet aan het boarden zijn vrezen we het ergste. Om 19.20 uur wordt er omgeroepen dat we om 20.00 uur gaan vliegen. De verontwaardiging die door de gate gaat, is met geen pen te beschrijven. Ik dacht heel even dat we of 8 uur vertraging gingen hebben of pas om 8.00 uur morgenochtend gingen vliegen. Gelukkig had ik het goed verstaan. Een klein kwartiertje later begon het boarden. Allemaal een busje in en hup naar t vliegtuig. Als we zitten ziet het er naar uit dat we weer eens een mazzeltje hebben.. geen persoon naast ons en dus een extra stoel vrij.
We moeten omvliegen in verband met de wind. We vliegen over de luchthaven en dan weer terug. Ik vind het geen fijn idee. Eerder zei ik al tegen Jeff dat ik geen prettig gevoel had bij deze vlucht. Gelukkig landen we veilig. Het duurt lang voordat de bagage er is. De shuttle service staat al op ons te wachten. Fijn, snel naar het hotel. Hier komen we om 23.00 uur aan. We hebben blijkbaar een luxere kamer gekregen en duiken nog even het bad in. Daarna is het snel tijd om te gaan slapen. Morgen gaat de wekker al om 7 uur. We rijden dan naar Welgevonden voor 3 dagen gamedrive (safari!)
03 Mei 2018 - 11:21
Ria Kuipers-Andrea:
Veel plezier bij de safari...ben benieuwd....is vast zónder wijn;-)
03 Mei 2018 - 21:21
Jet:
Het geintje van jullie met inchecken en kleding eruit deed me gelijk denken aan het gezin die bij de incheckbalie stonden en ook overgewicht hadden. Koffers open en wat rolde eruit? Ongelogen, 5kg sinaasappelen! Stonden die dan voor joker! Heel het gezin ging kledingstukken over elkaar aantrekken, ook de kinderen bij 26 gr. maar de sinaasappelen gingen mee naar NL. :-)