Een rondje om lago di Braies - Reisverslag uit Braies, Italië van Jeffrey en Esther - WaarBenJij.nu Een rondje om lago di Braies - Reisverslag uit Braies, Italië van Jeffrey en Esther - WaarBenJij.nu

Een rondje om lago di Braies

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther

23 Juli 2019 | Italië, Braies

Vandaag doen we wat rustiger dan gisteren en dus gaan we eerst ontbijten. We laten ons de croissantjes en yoghurt goed smaken en gaan daarna onze spullen pakken, plus we maken ons wat beter toonbaar voor de buitenwereld.

Om half tien stappen we in de auto en rijden we richting lago di Braies. Pech voor ons moeten we op een parking ver weg staan en een bus naar het meer nemen. Als haringen in een tonnetje staan we in de bus. Mocht je een keer naar Braies willen, ga dan vroeger, of na lunchtijd. Dan kan je dichtbij parkeren en als je dan aan het meer eet is parkeren nog gratis ook.

We lopen richting het meer en zijn even stil, wat is dit mooi zeg! De kleuren, de bootjes en de bergen op de achtergrond. We halen wat kunstjes uit om mooie foto's te maken en gaan dan een drankje doen. Daarna besluiten we een rondje om het meer te wandelen. We gaan wat heuveltjes op en af maar in vergelijking met gisteren is het niets. Als we aan de overkant van het meer zijn gaan we even met de voetjes het water in en maken we nog meer foto's. Niet veel later komen er een paar koeien ter tonele en ook daarvan maken we foto's en natuurlijk een koefie!

Dan is het tijd om verder te lopen, we dachten het rustig aan te doen maar dit is best een pittig stuk. We stoppen even bij een waterstroom, gesmolten sneeuw komt vanuit de bergen naar beneden. Ook hier nemen we de tijd voor wat foto's en dan lopen we verder. De echte beklimming begint dan pas. Duizend en één trappen op, maar wat een uitzicht. Daarna dalen we in eenzelfde tempo naar beneden waarna we weer omhoog moeten klimmen. We beginnen honger te krijgen en als we eenmaal beneden zijn lijkt het erop dat we bijna aan het beginpunt zijn. Inderdaad, lijkt, het meer maakt een enorme bocht naar rechts en we lopen zeker nog een half uur. Vanaf hier krijgen we wel de mooiste blikken op het meer en dus schieten we nog een paar plaatjes.

We ploffen snel neer op het terras, we zijn hongerig geworden. We delen een pasta en een schnitzel van de grill. Het eten smaakt goed. We genieten van het uitzicht en besluiten dan terug naar de auto te gaan. Het is al tegen drieën en vanaf de parking is het nog drie kwartier naar het hotel.

Rond vier uur zijn we terug op onze hotelkamer. Hier rusten we wat. Zitten we wat op de telefoon te spelen en plaatsen we foto's van vandaag in onze journi. Daarna nemen we een douche om de zonnebrandcrème van ons af te spoelen. Het is inmiddels na zevenen en we lopen naar Edelweiss waar we ook vanavond weer eten. De salade en kaasplank vonden we gisteren zo lekker dat we die weer kiezen. Een pizza erbij en we hebben samen meer dan genoeg.

Om half 9 staan we buiten en besluiten we nog een rondje om het meer te maken. Het is een prachtige avond en het meer leent zich uitstekend voor spiegelfoto's. Ik maak er dan ook heel veel. Halverwege krijg ik een hypo en we ploffen op een terrasje waar we een smerige apfelstrudel wegkanen. Bah! In andere landen kunnen ze dit beter. We wandelen rustig terug naar de hotelkamer waar het inmiddels bijna bedtijd is. Morgen gaan we Misurina helaas alweer verlaten. We zijn dan een week in Tiers waar we een huisje hebben gehuurd.

Voor foto’s: https://journi.app.link/m5vW4NwgyY