Seiser Alm wat ben je mooi
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther
26 Juli 2019 | Italië, Tiers
Op de Seiser Alm aangekomen besluiten we de panoramaroute te gaan volgen. Het eerste stuk loopt over het asfalt maar al snel gaan we de natuur in. Eerst lopen we in de bossen waar we beschutting van de zon hebben. Daarna lopen we in de wijde wereld! Zo mooi! We komen een stel chillende koeien tegen en maken hier wat foto's van. Dan lopen we verder. We zijn goed 2 uur aan het lopen als we bij het panoramahotel aankomen. Hier doen we een drankje en delen we een stuk taart. Wat een prachtige locatie.
Na te hebben gerust en genoten te hebben van de zon lopen we weer verder. We mogen nu vooral gaan dalen en dat is best even lekker. Halverwege zien we een helicopter landen. We lopen wat verder en een stel Duitsers legt uit dat de arts eerst is afgezakt, de heli nu even geland is en later zien we de heli weer hangen waar heel ver in de verte de arts en patient weer omhoog gaan. We kletsen even wat met de Duitsers en willen dan verder lopen. Dan wordt er naar mijn sensor gewezen en is er een blik van herkenning, een mede diabeet. We kletsen nog een heel eind verder, in mijn beste Duits, en trekken nog zo'n half uur op. Dan scheiden onze wegen. Wij willen een andere kant op.
De route die we volgden is zomaar ineens verdwenen en dus gaan we verder op route 5. Advies van de Duitsers. We mogen weer flink klimmen! Halverwege stoppen we om te lunchen. We genieten van een prachtig uitzicht, maar zijn minder blij met de beestjes die rondvliegen. Tijd om verder te lopen. Na nog een uurtje te hebben gelopen komen we bij een volgend retaurantje aan. Eerst zien we hier een paraglider de berg af gaan en maken we wat foto's. We laten ons ook samen op de foto zetten en doen daarna een drankje in de hangstoelen. We hebben hier een uurtje ofzo gezeten en zetten dan onze tocht voort. We lopen net 10 minuten als het begint te regenen. Regenzak over de tassen, poncho aan en verder wandelen. We hebben het tempo er goed inzitten. Voor we het weten hebben we dik 15km en 20.000 stappen achter de rug.
Voordat we de gondel instappen drinken we nog wat op het panoramisch terras. Daarna is het tijd om weer naar beneden te gaan. De Seiser Alm is werkelijk een plaatje. We gaan hier zeker nog eens terug komen en slapen dan op zeker op de Alm. We beginnen vast met sparen.
Terug in ons huisje vertellen we de eigenaresse dat we 3 dagen eerder weg gaan. Morgen rijden we al richting strand. Daarna ruimen we onze spullen weer op, pakken de tassen in en koken we tomatensoep. We eten dit op t balkon totdat het begint te regenen en we naar binnen moeten verhuizen. De rest van de avond scrollen we wat door onze foto's, lezen we het eea over de tour de France, pakken we nog wat spullen in en kijken we een filmpje. Als je Jeff halverwege de film in slaap valt, zet ik de film af en poetsen we onze tanden. Het is mooi geweest voor vandaag.
27 Juli 2019 - 13:38
Joke Van Doorn:
Zo, een heel intensieve dag voor jullie geweest zo te lezen maar wel weer een mooie dag,veel gezien,zelfs Duits gesproken, leuk toch met mede reizigers, jullie beleven echt wel veel hoor,geniet vwrd e r d.d. metz,n tweetjes