Eten eten eten - Reisverslag uit Neustift im Stubaital, Oostenrijk van Jeffrey en Esther - WaarBenJij.nu Eten eten eten - Reisverslag uit Neustift im Stubaital, Oostenrijk van Jeffrey en Esther - WaarBenJij.nu

Eten eten eten

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Esther

22 Juli 2020 | Oostenrijk, Neustift im Stubaital

Vandaag ging de wekker extra vroeg. We wilden namelijk naar Innsbruck met de bus. Dit betekende dat we ook echt om 9.30 uur klaar moesten zijn om de bus van 9.34 uur te halen. De bus stopt echt recht voor ons appartement, wat ideaal is. Wonder boven wonder waren wij om 9.25 uur helemaal klaar en hebben we buiten in het zonnetje staan wachten. Wat een geluk, er was slecht weer met 80% kans op regen voorspeld.

Rond 10.15 uur liepen we Innsbruck in. We wilden bij Grand Hotel Europa een drankje doen en ondanks dat je op booking.com gewoon nog kan reserveren, zag heel het gebouw er verlaten uit. Jammer. We besloten verder de stad in te lopen. Jeff navigeerde eigenlijk meteen naar de Swarovski winkel. Wat een belevenis was deze winkel. Onwijs groot, overal foto's en mooie grote, dure kettingen etc. achter glas gestald. Daarnaast hingen de meeste sieraden gewoon in de winkel waardoor je niet hoeft te vragen of je iets mag proberen. We besloten uiteindelijk een eikeltje te kopen voor in de kerstboom en een armbandje met 3 bolletjes. Jeej. Bij het afrekenen kregen we nog een hangertje cadeau. Een sneeuwvlokje. Leuk voor in de kerstboom.

Vanuit de winkel liepen we naar het gouden dak. Helaas zijn ze de oude stad aan het renoveren en stond het half in de steigers. Vanwege de renovatiewerken was ook het strudelcafe gesloten. Super balen. Daarna liepen we naar de gekleurde huisjes aan het water en zochten we een ander tentje op. Na een drankje en een stukje taart (en vieze zompige apfelstrudel) kochten we nog een zwembroek voor Jeff en voor mij een strandjurkje. Toen besloten we terug te gaan. Het werd echt steeds drukker hier in de stad. Alsof Corona niet bestaat. In de natuur en dorpjes houdt men er netjes rekening mee, maar hier...

Was het eigenlijke plan om met de tram terug te gaan naar Fulpmes, nu het toch begon te regenen besloten we in de bus te stappen die al klaar stond. In Fulpmes stapten we uit, we wilden graag een goulashsoep eten en wat drinken. Helaas was bijna alles gesloten en de cola light over datum. Bah!
We liepen snel terug naar de bushalte, niet zonder nog even te stoppen in een plaatselijk winkeltje. Hier kochten we een mega grote koeienbel. Leuk voor thuis. Daarna stapten we weer op de bus en 10 minuten later stonden we alweer in ons appartement.

We hebben snel de zwemspullen gepakt en zijn toen naar het zwembad gereden. Dit keer de GoPro mee voor filmpjes op de glijbaan en in het water. Na een klein uurtje vonden we het wel genoeg en zijn we terug gegaan naar het appartement. Hier hebben we al het een en ander ingepakt en ons klaargemaakt voor ons eten bij Hoferwirt.

Bij Hoferwirt dragen de serveersters nog echte dirnels en de obers authentieke pakjes. Daarnaast is de sfeer binnen ook heel Oostenrijks. Lekker oudbollig, hout en groen. Super tof. We bestelden een wijntje en een cola light en bekeken toen de kaart. Kiezen zou hier echt niet eenvoudig zijn. De cola light bleek ook hier over datum. Ow ow, als dat maar geen voorbode is voor de rest van de avond. Vooraf namen we soep en risotto. De beste risotto die we ooit gegeten hebben en ook de Oostenrijkse soep naar oma's recept was heel lekker.
Het hoofdgerecht was wienerschnitzel en een mixed grill. Die schnitzel is werkelijk waar de beste, malse, sappige knapperige schnitzel die ik ooit heb gegeten. Niet normaal lekker. Ook de mixed grill was super lekker. Eigenlijk zaten we al bommetje vol, maar ons was aangeraden om hier echt Sauerrahmschmarrn te eten. Dat hebben we als toetje genomen, wel om te delen. En echt serieus, om je vingers bij op te eten. Zo ontzettend lekker!

We wisten eigenlijk al zeker dat we zeker een keer terug zouden gaan naar Neustift. Er is hier zoveel moois te zien en we hebben lang nog niet alles gezien, maar na het eten hier weten we dat zeker! Wat een heerlijke avond!

Morgen verlaten we Oostenrijk, gaan we naar Italië. De komende 2 dagen zullen we vooral in de auto zitten. Over 3 dagen hopen we lekker lui aan het strand te zitten en niks hoeven te doen.

• 23 Juli 2020 - 18:44

Joke Van Door:

Mooi verhaal, leuke belevenissen en doe voorzichtig op de weg naar Italie, kus van ons.

• 23 Juli 2022 - 20:42

Leonie :

Hebben jullie een website of adres van dit restaurant Hoferwirt? Klinkt goed!!